dinsdag 21 februari 2012

Torta alla ricotta

Het leven gaat zo snel, het vliegt gewoon voorbij, de dagen, weken, maanden, jaren! Het is echt ongelooflijk. Het gevoel dat onze oudste zoon nog maar net is geboren, en dit jaar wordt hij alweer 6. De middelste die al een maand lang naar school gaat en zich heel goed staande houdt tussen al die grote jongens. Het is vertederend om te zien, maar ook erg moeilijk om als moeder steeds een beetje los te moeten laten. Onze dochter die vorig jaar nog zo een klein kruimeltje was die spartelde in mijn buik, begint nu al te staan bij de tafel...

Misschien is dit wel de reden dat zo veel mensen een blog houden, althans, dat is wat ik er fijn aan vind... dat je toch nog even stil kunt staan bij de alledaagse dingen, dat je ze even vastlegt.. alsof die momenten niet meer verder gaan. Het is fijn om even stil te staan, bij de fijne momenten met je kinderen, de minder fijne momenten, de lekkere geuren uit de keuken, of de mooie zonnestralen die door je (vieze :)) ramen naar binnen komen.

Tel je zegeningen een voor een, want als je ze telt, dan sta je er bij stil en kun je er dankbaar voor zijn.

En nu... voor de drukke volle dagen die voorbij vliegen, even een mooi snel receptje. Een recept om weer een mooi moment te gaan beleven met je kinderen: als ze thuis komen van een middag op school, vermoeid, met rode wangetjes van het buiten spelen en vol verhalen. Heerlijk met een kopje thee, lekker samen zitten en tijd voor elkaar maken. Dit recept heb ik van mijn moeder gekregen die de kinderen (en mij) enkele weken geleden verraste met deze heerlijke cake. Het was weer een beetje als vroeger, als ik thuis kwam van school... samen met mama aan de keukentafel.


Cake met ricotta  
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 250 gram ricotta
- 200 gram suiker
- een beetje melk

Meng de eieren met de suiker en de ricotta. Zeef het bakmeel er door. Meng alles tot een mooi beslag en voeg wat melk toe als het te dik is. Giet alles in een springvorm. In een verwarmde oven (200 graden) voor 30 minuten. 

Warm is hij erg lekker... en mooi dat er geen boter of olie bij moet!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Heerlijk om met een 'partner in crime' mee te lezen/leven! En af en toe een receptje te pikken? Ha ha ha!
    Gezellig hoor, ziet er goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke blog!
    Leuke combi over je leven en over eten!
    Ik ga je volgen hoor! :-)
    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen