Ik besloot even te gaan zitten en het boekje door te bladeren, mijn oog viel op een heerlijk-ogend recept... genaamd "kleefkip"... het zou een gerecht zijn om je handen bij af te likken (gezien je het met de handen mocht eten, aldus de schrijfster)... en ja! volop voldoening voor moeders, omdat de borden altijd leeg zijn! Dit had ik even nodig. Alle ingrediënten had ik in huis en moedig ging ik aan de slag!
De kip heb ik geserveerd met eiermie met wokgroente en zoete aardappeltjes uit de oven. Manlief en ik vonden de gerechten heerlijk... de kinderen... tja... de eerste woorden van onze oudste toen hij aan tafel kwam waren: "ik ben allergisch voor dit geurtje... dus ik ga dit niet eten!"... uiteraard is dit in ons huis ongewenst gedrag, meneer moest het gerecht dus proeven. Het bleek toch dat de kinderen te ziek waren om er echt van de genieten, de 2 zieken zijn uiteindelijk bijna zonder eten naar bed gegaan. Geen voldoening voor deze mama. Maar ik geef het niet op... dit gerecht ga ik vaker maken en perfectioneren en de volgende keer, zullen ze er (aldus DEZE schrijfster) echt van gaan genieten! Ik weet het zeker.
Ingredienten voor de kip:
- 4 kipfilets in reepjes
- 3 el vloeibare honing
- 2 el sojasaus
- 1 el mosterd
- 3 el zonnebloemolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 mespunt rietsuiker
De kipfilets in reepjes snijden, alle overige ingrediënten in een grote kom mengen en de kipfilet hierin minimaal een uur laten marineren. Doe daarna de kipfilet op een bakplaat in de oven op 250 graden. Na 10 minuten de kipreepjes omdraaien en weer bedekken met het restje marinade, met een beetje suiker er op. Dan weer 10 minuten in de oven. Het gaat als het ware karamelliseren, maar bij mij ging het iets te snel... in de gaten houden dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten