De vakantie
verloopt lekker. Gisteren naar de bowling geweest met de kinderen. Terwijl de
jongens aan het winnen waren (onze Ruben was de grote winnaar... een
strike en spare na de andere; niet te geloven!) was onze kleine Emily zich
flink aan het vervelen. Ze voelt zich groot en denkt alles al te kunnen. Toen
we na afloop nog een heerlijke gezonde frikandel aan het eten waren, wees ons
kleine meisje met haar kleine vingertje steeds naar iets: "Dit, dit, die,
die, die... " Ik nam haar op de arm en liep er naar toe. Ik snapte niet
naar wat ze keek, dus zei ik tegen de meneer achter de balie "Ik denk
dat ze steeds naar u wijst". Hij had een heel kaal glimmend hoofd... ik
was bang dat ze dacht dat het een bowlingbal was. De aardige man kon volgens
mij gedachten lezen... want tegen mij zei hij: "Oh, het is mijn hoofd die
zo mooi glimt!" Maar nee, haar vingertje wees achter hem : "Die, die
dat!"... een mooi pluche poppetje in de vorm van een kegel. We hebben leuk
naar het poppetje gezwaaid en gingen toen de jassen aan doen. Even later komt de
"bowlingbal-meneer" aanzetten met precies zo'n poppetje (maar dan
kleiner) voor onze kleine meid. Ja, ja... ze gaf het poppetje een kus en de
meneer een lach.
Zo begint het: ze zet haar vrouwelijke charme in en krijgt wat ze wil. Wacht maar tot ze er achter komt, dat het echt wel goed werkt! Dat wordt nog wat! To be continued....
Hier een lekker snel receptje, dat ik gemaakt heb met de allerlaatste pompoen die ik kon vinden in de winkel. Beetje off-season, maar goed:
Zo begint het: ze zet haar vrouwelijke charme in en krijgt wat ze wil. Wacht maar tot ze er achter komt, dat het echt wel goed werkt! Dat wordt nog wat! To be continued....
Hier een lekker snel receptje, dat ik gemaakt heb met de allerlaatste pompoen die ik kon vinden in de winkel. Beetje off-season, maar goed:
Risotto zucca e gorgonzola
1 gesnipperde ui
1 pompoen (in stukken gestoomd)
1 pak risotto rijst
1 klein stukje gorgonzola
5 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)
1 glas witte wijn
1 liter groente bouillon
geraspte grana padano
1 beetje olijfolie
1 klein stukje roomboter
Fruit de ui in een pan met de boter en de olie. Voeg
de rijst toe en blus af met het glas witte wijn. Voeg daarna elke keer een
schep warme bouillon toe en zorg er voor dat deze elke keer wordt opgenomen
door de rijst. Blijf roeren en zorg dat de rijst niet van de kook af gaat. Als
de helft van de bouillon op is, voeg de pompoen stukjes aan de rijst, ga daarna
verder met bouillon toevoegen. Tegen het einde van de kooktijd voeg je stukjes
gorgonzola toe en de gekruimelde amaretti. Roer alles door de rijst. Serveer
met de geraspte grana en eventueel nog wat amaretti. De kooktijd hangt af van
de rijst, dat staat uiteraard op de verpakking.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten