donderdag 1 maart 2012

Risotto zucca e gorgonzola


De vakantie verloopt lekker. Gisteren naar de bowling geweest met de kinderen. Terwijl de jongens aan  het winnen waren (onze Ruben was de grote winnaar... een strike en spare na de andere; niet te geloven!) was onze kleine Emily zich flink aan het vervelen. Ze voelt zich groot en denkt alles al te kunnen. Toen we na afloop nog een heerlijke gezonde frikandel aan het eten waren, wees ons kleine meisje met haar kleine vingertje steeds naar iets: "Dit, dit, die, die, die... " Ik nam haar op de arm en liep er naar toe. Ik snapte niet naar wat ze keek, dus zei ik tegen de meneer achter de balie "Ik denk dat ze steeds naar u wijst". Hij had een heel kaal glimmend hoofd... ik was bang dat ze dacht dat het een bowlingbal was. De aardige man kon volgens mij gedachten lezen... want tegen mij zei hij: "Oh, het is mijn hoofd die zo mooi glimt!" Maar nee, haar vingertje wees achter hem : "Die, die dat!"... een mooi pluche poppetje in de vorm van een kegel. We hebben leuk naar het poppetje gezwaaid en gingen toen de jassen aan doen. Even later komt de "bowlingbal-meneer" aanzetten met precies zo'n poppetje (maar dan kleiner) voor onze kleine meid. Ja, ja... ze gaf het poppetje een kus en de meneer een lach.

Zo begint het: ze zet haar vrouwelijke charme in en krijgt wat ze wil. Wacht maar tot ze er achter komt, dat het echt wel goed werkt! Dat wordt nog wat! To be continued....

Hier een lekker snel receptje, dat ik gemaakt heb met de allerlaatste pompoen die ik kon vinden in de winkel. Beetje off-season, maar goed:





Risotto zucca e gorgonzola

1 gesnipperde ui
1 pompoen (in stukken gestoomd)
1 pak risotto rijst
1 klein stukje gorgonzola
5 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)
1 glas witte wijn
1 liter groente bouillon
geraspte grana padano
1 beetje olijfolie
1 klein stukje roomboter

Fruit de ui in een pan met de boter en de olie. Voeg de rijst toe en blus af met het glas witte wijn. Voeg daarna elke keer een schep warme bouillon toe en zorg er voor dat deze elke keer wordt opgenomen door de rijst. Blijf roeren en zorg dat de rijst niet van de kook af gaat. Als de helft van de bouillon op is, voeg de pompoen stukjes aan de rijst, ga daarna verder met bouillon toevoegen. Tegen het einde van de kooktijd voeg je stukjes gorgonzola toe en de gekruimelde amaretti. Roer alles door de rijst. Serveer met de geraspte grana en eventueel nog wat amaretti. De kooktijd hangt af van de rijst, dat staat uiteraard op de verpakking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten