dinsdag 6 maart 2012

Spaghetti al pomodoro


Wat was het weer een drukke dag. De kinderen waren vrij van school i.v.m. een staking en voor mijn gevoel had ik ze beter met de meesters en juffen mee moeten laten gaan, om te protesteren in Amsterdam. Want protesteren.... dat kunnen ze als de beste!

Ze waren een beetje “enthousiast” vanmiddag… zullen we het maar zo noemen? Heel fanatiek aan het spelen… met andere woorden, DRUK!

Dan is het eindelijk etenstijd… eindelijk omdat het einde van de dag nadert. Aan de andere kant ook weer lastig, omdat je dan nog geen idee hebt ,wat je op tafel zult zetten. Maar Ruben kreeg honger (heel bijzonder voor Ruben… want die houdt niet zo van eten over het algemeen), en hij wou PASTA! Met tomatensaus. Heerlijk, duidelijk, helder.

Spaghetti al pomodoro

Voor 4 personen (als hoofdmaaltijd)

400 gram spaghetti all’uovo
1 gesnipperde ui
2 blikjes tomatenblokjes
1 teentje knoflook of knoflookpoeder
een klein beetje olijfolie
zout en peper
1 theelepel suiker
basilicum
klein beetje oregano

Fruit het uitje met de olijfolie en de geperste knoflook. Voeg de tomatenblokjes, peper, zout en suiker toe. Laat de saus even lekker borrelen en voeg daarna de basilicum en origano toe. Heel simpel! Spaghetti al dente er doorheen roeren en klaar! Op tafel een schaaltje met grana padano (geraspt). Lekker!


Vanavond gaf de maaltijd mama voldoening, want alle bordjes waren helemaal leeg en de pan ook.


Het enige minpuntje? Toen de “heren” hun buikjes vol hadden met spaghetti en toetje, gingen ze er van door en lieten ze mama achter met de tomatensaus… waar??? OVERAL! Ach, dat is nu ook weer schoon, ik verlang naar de bank. En de schijf van 5? Dat proberen we morgen maar weer…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten