Vorige week was ik even samen met mijn moeder lekker gaan
lunchen. Dit doen we echt werkelijk nooit, maar we waren beiden toe aan “iets
leuks” en als dank voor alle keren dat “oma” oppast, heb ik haar even mee
genomen naar een gezellig restaurantje. Wat zij nam was subliem (Ik
heb het geproefd: echt lekker!) en ga zeker een keer proberen,
om dat na te maken.
Wat ik nam was minstens zo lekker! Ik heb goed gekeken en
goed geproefd en heb vanavond geprobeerd het ook te maken. Het resultaat was
goed! Ja, zij hadden alleen rode paprika’s, maar met een mix wil het ook heel
goed. Dit is een gemakkelijk recept. Meestal heb je wel een rookworst in huis.
Zoals ik vandaag, de zondag avond, kwam die heel goed te
pas: manlief en oudste zoon waren kapot van het scouting-weekend en
de 2 “kleintjes” hadden niet veel geduld… een ideale hap dus. Lekker
snel, gemakkelijk en zeer smakelijk (zeker voor onze Ruben: als het maar vlees
is!).
Wrap met rookworst en paprika
3 paprika’s
1 grote rookworst
2 uien (in ringen)
5 wraps
Flink wat paprika poeder
Een klein beetje worcestersaus
1 teentje knoflook (geperst)
zout
klein beetje olijfolie
Voor de grote mensen: chilisaus er bij
Snijd de paprika’s in stukjes en wok ze in wat olijfolie met
de knoflook. Als ze een beetje zacht zijn voeg je de uien toe. Voeg daarna een
rookworst in stukjes toe en flink wat paprikapoeder. Doe ook een beetje
worcestersaus erbij. Verwarm de wraps op een bord in de magnetron. Vul ze met
het paprika mengsel, en eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten