zondag 29 juli 2012

Afiena's courgettesoep

Ik mis haar. Mijn lieve ongecompliceerde vriendin. Vrolijk en oprecht, dat was ze echt. Iedereen die haar gekend heeft zal wel weten, wat ik bedoel.
Altijd genieten van het lekkere eten en de gezelligheid die daarbij hoorde. Zon zin in!”… dat was haar zinnetje als er weer een afspraak stond. En dat kreeg je nog wat appjes erover, of dan ging ze je uithoren over wat je op het menu had staan. Heb je wel bruschettas?" ... En dan stuurde ze je nog even per email een foto op van hoe zij het lekker vondt of je het dus even na wilde maken :)
Nu is ze al een maand geleden vertrokken ze is nu verder aan het feestvieren en aan het genieten, maar dan in de mooiste plek ooit! Ze kon er ook al zo naar uit zien, dat ze verlost zou zijn van de pijn en ziekte en dat Jezus haar zou opwachten, met open armen, om haar rond te leiden in de tuin met de lekkere wijn en de sappige vruchten.
De laatste keer dat wij samen aten, had ze het al gezegd: de volgende keer wordt het wel een dooie boel zonder mij”… en wat onwennig en confronterend was het zeker. Maar we hebben heerlijk over haar gesproken, om haar uitspraken gelachen, en wederom genoten, van het lekkere eten en de wijn.
Een van de voorgerechten die Afiena voor ons maakte tijdens een van de etentjes, was courgettesoep. Zo heerlijk! Een lekker en ongecompliceerd gerecht, gewoon om van de genieten. Wij eten het thuis geregeld, de kinderen vinden het erg lekker en bij ons thuis heet het nu Afienas courgettesoep.
Afiena's courgettesoep
2 grote courgettes in blokjes gesneden (niet schillen)
2 aardappels, geschild en in blokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
2 maggi blokjes of groentebouillon
Peper en zout
Een beetje olijfolie

Fruit de uitjes en de knoflook in de olijfolie in een soeppan
Kook ondertussen 1,5 water in de waterkoker
Als het water gekookt is voeg het toe aan de uien, voeg de maggiblokjes toe, de aardappels en courgettes. Laat alles 20 minuten koken. Pureer alles met de staafmixer, voeg peper en zout naar smaak toe. Het wordt een heerlijke romige soep, lekker bij een broodmaaltijd of als voorgerecht. Je kunt er ook een beetje kookroom aan toevoegen (in het bord), ziet er mooi uit en is heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten