dinsdag 8 mei 2012

Pollo al cartoccio


Als ik om half 6 aan mijn man zou vragen “Wat zullen we even snel eten?”, dan komt hij altijd met hetzelfde antwoord "Kip in de oven”… tja, heerlijk gerecht, maar niet als je binnen 20 minuten aan tafel wilt zitten.
Het is in elk geval zijn grote favoriet, zeker “blogwaardig” aldus mijn echtgenoot. Groot succes als er gasten zijn, niet moeilijk, maar zeker geen lastminute maaltijd. Dus, als je om 6 uur wilt eten, zet je om half 5 de oven alvast aan…

Pollo al cartoccio
1 grote kippenbout p.p.
1 ui p.p.
champignons
paprika’s (mix)
maggiblokjes
knoflook
zout en peper naar smaak
peterselie
paprikapoeder


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg elke kippenbout op een groot stuk aluminiumfolie. Doe er peper, zout, geperste knoflook en paprika poeder op. Snijd alle groente in stukjes en leg deze bovenop de kip (je hoeft de kip helemaal niet meer te zien). De ui in ringen er op. Verkruimel maggiblokjes er overheen. Vouw de aluminiumfolie dicht en doe alle pakketjes in de oven. Circa 40 minuten, tot de kip gaar is. Open de pakketjes, doe de groente een beetje aan de kant en laat dan nog eventjes in de oven, zodat de kip wat kan bijkleuren. Tip: maak ook lekkere aardappeltjes in de oven, dan is alles tegelijk klaar en superlekker!
Serveer op elk bord een pakketje, met de aardappels er naast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten