Als ik om half 6 aan mijn man zou vragen “Wat zullen we even
snel eten?”, dan komt hij altijd met hetzelfde antwoord "Kip in de
oven”… tja, heerlijk gerecht, maar niet als je binnen 20 minuten aan tafel wilt
zitten.
Het is in elk geval zijn grote favoriet, zeker “blogwaardig”
aldus mijn echtgenoot. Groot succes als er gasten zijn, niet moeilijk, maar
zeker geen lastminute maaltijd. Dus, als je om 6 uur wilt eten, zet je om half
5 de oven alvast aan…
Pollo al
cartoccio
1 grote kippenbout
p.p.
1 ui p.p.
champignons
paprika’s (mix)
maggiblokjes
knoflook
zout en peper naar smaak
peterselie
paprikapoeder
1 ui p.p.
champignons
paprika’s (mix)
maggiblokjes
knoflook
zout en peper naar smaak
peterselie
paprikapoeder
Verwarm de oven voor
op 200 graden.
Leg elke kippenbout
op een groot stuk aluminiumfolie. Doe er peper, zout, geperste knoflook en
paprika poeder op. Snijd alle groente in stukjes en leg deze bovenop de kip (je
hoeft de kip helemaal niet meer te zien). De ui in ringen er op. Verkruimel
maggiblokjes er overheen. Vouw de aluminiumfolie dicht en doe alle pakketjes in
de oven. Circa 40 minuten, tot de kip gaar is. Open de pakketjes, doe de
groente een beetje aan de kant en laat dan nog eventjes in de oven, zodat de
kip wat kan bijkleuren. Tip: maak ook lekkere aardappeltjes in de oven, dan is
alles tegelijk klaar en superlekker!
Serveer op elk bord
een pakketje, met de aardappels er naast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten