In moeilijke tijden, leer je echte vrienden kennen. En dat
is zo. De etentjes met vrienden, die
ooit zo zorgeloos zijn begonnen, zijn nu voor ons allemaal zo speciaal
geworden! Want we zijn er achter gekomen dat niks vanzelfsprekend is (dat
wisten wij natuurlijk al, maar als je het zelf ondervind, dan begrijp je het
pas echt). En nu kijken we met elkaar zo uit naar weer een dinertje, waarbij
wij heerlijk kunnen genieten, van het heerlijke eten, van de gezelligheid en
vooral van elkaar. Zolang het nog kan… en deze zin, heeft een ontzettende
lading gekregen… elke dag is een cadeautje, en een vriendschap is een minstens zo groot cadeau. Zo intens, echt, fijn, samen lachen, samen delen, samen
huilen… en samen eten. Zolang het kan…
Ik had nog beloofd de gerechten van het dinertje bij ons
thuis op te schrijven, en bedenk nu pas dat ik in gebreke ben gebleven… wij
hebben de etentjes bij onze lieve vrienden al gehad, en het was allemaal zo
overheerlijk! Nu zijn wij weer (hopelijk snel) aan de beurt.
Belofte maakt schuld… hier komt het hoofdgerecht, van het
“oude” etentje J
Cannelloni
ricotta e spinaci
16 cannelloni
1 ui
400 gr gehakte spinazie
500 gr ricotta
100 gr Parmezaanse kaas
1 liter melk
50 gr bloem
50 gr boter
olijfolie
zout
peper nootmuskaat
1 ui
400 gr gehakte spinazie
500 gr ricotta
100 gr Parmezaanse kaas
1 liter melk
50 gr bloem
50 gr boter
olijfolie
zout
peper nootmuskaat
Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit het uitje. Voeg
dan de gehakte spinazie toe en laat het even garen. Haal de pan van het vuur en
voeg de ricotta toe en flink wat Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en
peper.
Vul de cannelloni met het spinazie mengsel.
Maak de bechamelsaus klaar: smelt de boter en voeg de bloem toe, tot het een dik papje wordt.
Vul de cannelloni met het spinazie mengsel.
Maak de bechamelsaus klaar: smelt de boter en voeg de bloem toe, tot het een dik papje wordt.
Voeg wat nootmuskaat
toe. Voeg daarna al roerend steeds wat warme melk toe en blijf met een garde
roeren. Voeg eventueel ook hier wat kaas toe.
Als de
bechamelsaus klaar is doe je een bodempje hiervan in
een ingevette ovenschaal. Leg hierop de cannelloni en doe dan de rest van de
saus er op.
Tenslotte
nog de rest van de Parmezaanse kaas er op en in de oven (voorverwarmd om 200
graden) voor 40 minuten.
Kipfilet met
sinaasappelsaus
kipfilet in stukjes
bloem
boter om in de braden
2 sinaasappels
1 ui
knoflookpoeder
kipfilet in stukjes
bloem
boter om in de braden
2 sinaasappels
1 ui
knoflookpoeder
Peper, zout
gehakte peterselie
gehakte peterselie
Rol de
kipfiletstukjes in de bloem. Fruit het uitje en voeg daarna de kipfilet toe.
Als het gaar is, haal je de kipfilet uit de pan, giet je de jus van een
sinaasappel in de pan en bind het sausje met wat bloem.
Voeg peper, zout en
peterselie toe aan de saus. Voeg daarna de 2de sinaasappel toe in
kleine schijfjes. ( Als het wat droog is, voeg je nog wat gekookt water toe).
Leg de kipfilet weer
in de pan een laat een minuutje alles op smaak komen.
Dessert:
Het dessert was niet
echt eigen verdienste… maar wel heel lekker en snel te maken. Rooster dikke
plakken suikerbrood op een grillpan en serveer het warme suikerbrood met ijs of
ijstaart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten